Pestopastasallad

Publicerad: 25/03 14:09

Pestopastasallad för fyra

Denna rätt passar utmärkt för utflykter eller som lunchlåda.

Pasta för fyra
2 tomater
150 g räkor
100 g ruccola
1 liten rödlök
1 avokado

Pesto
1 basilikakrukor
50 g pinjefrön
1 vitlöksklyftor
0, 5 dl olivolja
50 g parmesanost

Lägg basilikan i en mortel och stöt till en röra, tillsätt pinjefrön och fortsätt stöta. Pressa i vitlök och riv i ost, rör om och häll i olivolja. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, skölj snabbt med kallt vatten. Rör ihop peston och pastan i en bunke. Skiva löken och avokadon och tärna tomaterna. Blanda ihop alla ingredienser och lägg pastasalladen i ett serveringsfat, strö över peppar.

2 Comments

  1. Kommentar #1 - Katarina: 27/03 00:36

    Pinjefrön är det samma sak som pinje nötter som vi säger i Sverige? Förresten, en utmärkt matblogg med en stor portion inspiration som resutlerar i en mängd rätter på vårat matbord efter era recept.


  2. Kommentar #2 - Katarina: 27/03 00:38

    *pinjenötter skulle det ju faktiskt vara. Ingen särskrivning i onödan här.


RSS feed for comments on this post.