Pestopastasallad
Publicerad: 25/03 14:09Pestopastasallad för fyra
Denna rätt passar utmärkt för utflykter eller som lunchlåda.
Pasta för fyra
2 tomater
150 g räkor
100 g ruccola
1 liten rödlök
1 avokado
Pesto
1 basilikakrukor
50 g pinjefrön
1 vitlöksklyftor
0, 5 dl olivolja
50 g parmesanost
Lägg basilikan i en mortel och stöt till en röra, tillsätt pinjefrön och fortsätt stöta. Pressa i vitlök och riv i ost, rör om och häll i olivolja. Rör om och smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, skölj snabbt med kallt vatten. Rör ihop peston och pastan i en bunke. Skiva löken och avokadon och tärna tomaterna. Blanda ihop alla ingredienser och lägg pastasalladen i ett serveringsfat, strö över peppar.
2 Comments
RSS feed for comments on this post.
Pinjefrön är det samma sak som pinje nötter som vi säger i Sverige? Förresten, en utmärkt matblogg med en stor portion inspiration som resutlerar i en mängd rätter på vårat matbord efter era recept.
*pinjenötter skulle det ju faktiskt vara. Ingen särskrivning i onödan här.