Jamie i iPhonen

Publicerad: 09/03 20:13

Förutom att vi skarpt gillar Jamie Olivers matmagasin och de färgstarka kokböckerna, är vi storkonsumenter av Jamie’s iPhone-apps. Den första, Jamie’s 20-Minute Meals, utkom 2009. Precis som namnet antyder handlar det om snabba måltider, i kategorier som bland annat ”läckra soppor”, ”vegetariskt” och ”snabb curry”. Recepten är uppdelade i tydliga steg, och varje steg är illustrerat med en bild. Recepten kompletteras med nyttiga tips i videoformat, bland annat om hur man snabbt skär lök.

Appen kostar någon euro, men det är den värd när man är på väg hem från jobbet, helt tom på middagsidéer och och allt man önskar är att bläddra genom lite läckra matfoton, klicka på den som ser bäst ut för stunden, och snabbt skapa en shoppinglista som man kan kruxa av. Dessutom kan man välja om recepten gäller för två eller fyra personer och anpassa shoppinglistan efter detta.

Nyligen kom det en ny app, Jamie’s Recipes. Denna fungerar precis som den förra. Enda skillnaden är att man för några slantar kan fylla på den. Lite som de klassiska receptkorten – man fyllde på den där plastlådan lite an efter. Grundpaketet bjuder på 13 recept, och sedan kan man köpa på sig flera receptpaket inom kategorier som ”brunch”, ”10-minute Meals” och ”Classic Comfort Food”.