Kokbokstips: Passion for Food

Publicerad: 19/02 13:03

Passion for Food av Sara La Fountain, foton av Laura Riihelä / Tammi 2010
Vid en första anblick trodde jag att detta skulle vara en tråkig stilren kokbok, pärmen avslöjar inte mycket om det sprudlande innehållet. Men när jag öppnade boken blev jag överrumplad av färger, former och en stor mångfald recept. Passion for Food är indelad i månader, och inleds med januari och värmande recept och vintriga dukningar som passar den iskalla årstiden. Vidare till februari månads kryddstarka rätter och mars som bjuder på hemlagad mysli och olika sandwichar och bagels för långa frukostar. I april blir det söta påskkakor, och på detta vis fortsätter boken med rätter för alla tillfällen och alla tider på året.

Passion for Food är på alla sätt en otroligt fin kokbok och den lekfulla formgivningen som bjuder på överraskningar gör boken färgstark och rolig. Från macarons till chilo con carne till somrig grillmat till julens delikatesser. Matfotograferingen är inspirerande och det finns något för alla smaker. I slutet av varje månad presenteras en större dukning, och det enda lite tråkiga är att denna är fotograferade i studio, lite mer autentiskt blir det alltid om man fotograferar i autentiska miljöer.