Persiljepesto

Publicerad: 24/01 18:11

En burk

En kruka persilja eller några kvistar
Kallpressad rypsolja (eller olivolja)
1 vitlöksklyfta
50 gram pinjefrön
75 gram parmesan

Lägg alla ingredienser förutom parmesanen i en bunke, mixa med stavmixer. Riv i parmesanen och rör om. Salta och peppra en aning. Ät till gott bröd eller med pasta.

1 kommentar

  1. Kommentar #1 - Christian Tikkanen: 24/01 20:42

    en annan variant som dessutom är helt nordisk: en bunt dill, en bunt persilja, 50 g auraost, 2 st gula lökar, 2 msk pumpafrön/ eller rostade vetekorn, (salt) och peppar, och rypsolja. allting mixas i mixer till en grön och slet massa, hållbar i kylen nästan till det oändliga. Jag har kallat den för Nordisk pesto och receptet är patenterat.

    H; christian


RSS feed for comments on this post.