För fyra

Fullkornscouscous för fyra
1 pkt halloumi
1 gurka
1 paprika
1 stor rödlök
1 kruka mangold
1 chili
1 tärning kycklingbuljong


Sås:
2 dl yoghurt
1/2 citron

1 vitlöksklyfta

Hacka upp paprikan och skiva löken i båtar. Koka couscousen enligt anvisningar på paketet, men byt ut saltet mot buljong. Hetta upp en stekpanna och stek löken, chilin och paprikan en stund i en skvätt olivolja tills löken mjuknar. Tillsätt couscousen och stek ytterligare 5 minuter. Grovhacka mangold och gurka och blanda alla ingredienser i en skål, smaka av med peppar. Om du gillar couscousen oljig, häll i en skvätt fin olivolja och vänd om.

Skiva halloumin och stek den försiktigt några minuter per sida i lite olja. Pressa citron och vitlök i yoghurten, peppra och rör om. Lägg upp couscousen på ett fat, lägg halloumin ovanpå och ät med en klick yoghurtsås.

1 kommentar

  1. Kommentar #1 - Annika: 14/01 10:40

    supergott


RSS feed for comments on this post.