Gravad lax med ingefära & enbär

Publicerad: 25/11 10:15

Laxen skall vara nedfrusen i minst två dygn innan den gravas.

300 g lax
½ dl havssalt
½ knippe dill
1 bit ingefära
5 st torkade enbär
2 tsk vitpeppar

Dela fisken i två delar och gnid in dem i havssalt. Lägg hälften av dillen på plastfolie, placera ena fiskbiten med ryggen nedåt på dillen. Mortla enbären och vitpepparn och rör i en aning riven ingefära. Placera kryddorna på fiskbiten och använd den andra fiskbiten som lock. Placera dill ovanpå fisken och paketera ihop allt i plastfolien. Låt stå i kylskåpet i två dygn innan du äter.

3 Comments

  1. Kommentar #1 - Masse Kumlin: 25/11 10:55

    Hej! Läste igenom receptet till den gravade laxen och måste ställa tre frågor. Varför måste laxen vara nedfrusen i två dygn innan den skall gravas? Varför läggs dillen på skinnsidan av fisken? Varför måste så liten mängd fet fisk stå och gravas i två dygn innan den serveras?


  2. Kommentar #2 - karin: 25/11 13:45

    Hej Masse! Svaret på första frågan kan denna länk besvara allra bäst:
    http://www.dn.se/blogg/matbloggen/2008/11/27/frysa-eller-inte-frysa-det-ar-fragan-765
    Dillen placerade jag på skinnsidan för en mildare dillsmak.
    För en så liten bit är 2 dygn massivt, räcker med 1. Men jag gillar när fisken smälter i min mun, så jag lämnade den längre.


  3. Kommentar #3 - karin: 25/11 13:46

    H:Magnus


RSS feed for comments on this post.