Matmingel i Ingå

Publicerad: 03/10 20:56

Hela helgen har spenderats i Slowfood-filosofins tecken på Mangs gård i Ingå. Evenemanget var oerhört lyckat och flera tusen människor vandrade och handlade hela lördagen och söndagen.

Ungefär så här såg vår lilla utställning ut när den var färdig. Loppisdukningar, matfotografier och kokböcker.

I mitten av oktober ger jag ut en bok om loppisfynd (läs lite mer om den här), så jag passade på och förevisade hur lätt och billigt det är att duka enhetligt och snyggt med loppisfyndade kärl.

Här stod vi hela lördagen och söndagen och träffade folk; gamla bekanta och nya bekantskaper. Har varit så oerhört social denna helg att jag är alldeles utmattad en söndagskväll som denna. Hängde med Harriet från Marthaförbundet och Magnus. Och det hela avslutade med att bästa Frida och jag samspråkade lite i en mikrofon och jag berättade om matbloggen, kokboken och andra projekt.

Så här idylliskt såg det ut när Mary Kuusisto plockade fram sina plantor i en ljus veranda.

Hennes roliga växtskulpturer dök upp lite överallt.

Även Micha var på plats. Han sålde tofu som ingen annan.

Stod och betraktade detta långhalsade djur en god stund. Fin röd grimma, kanske ny nu när alpackan ändå skulle ut bland med folk.

Även detta långhåriga kreatur stiftade jag bekantskap med. Söt.

Denna fågel var fascinerande.

Hann aldrig handla något, men tog en titt på det digra utbudet i alla fall.

Och åt lite soppa.

Magnus hade gjort oerhört fina små visitkort för denna matblogg, alla tog slut.

Helgen avslutade med lite byteshandel, en Det stora suget mot en Djungelgurka, isört. Kokböcker kan man ju aldrig ha för mycket av.