Grekisk sallad med youghurtsås

Publicerad: 23/09 14:38

För två personer

100 g fetaost
1 avocado
1/2 kruka krispig sallad
1/2 rödlök
1/2 gurka
2 tomater
1 dl oliver (vi använde kalamateoliver)

Sås
1 dl grekisk youghurt
1/2 citron
1 tsk torkad oregano
1 tsk peppar

1 vitlöksklyfta

Bröd
Valfritt bröd
Olivolja
Salt & peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Grovhacka gurka, tomat, oliver och avocado. Riv salladen och fetan, skiva rödlöken i tunna skivor och blanda allt i en skål eller i ett större fat.
3. Kläm saften ur citronen och blanda ihop med resten av ingredienserna till såsen.
4. Häll rikligt med olivolja över brödet och salta och peppra, placera i mitten av ugnen tills det är knaprigt.
5. Ringla såsen över salladen, dekorera med örter och ät tillsammans med brödet.