Svampsoppa

Publicerad: 20/09 07:16

Soppa med karljohan för 4 personer

300 g karljohansvamp
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
2 dl grädde
1 dl
crème fraiche
4 dl buljong
Gräslök eller persilja för dekoration

Hacka löken och finhacka vitlöken. Grovhacka svampen och stek allt i kastrull i smör ca 5 minuter. Tillsätt buljong, grädde och crème fraiche och låt koka i 10 minuter. Mixa soppan slät med en handmixer och smaka av med salt och peppar. Dekorera med klippt gräslök eller persilja. Byt gärna ut 1 dl av buljongen till vitt vin.

1 kommentar

  1. Kommentar #1 - Karin: 21/09 08:24

    Kolla på kraft & kultur i Vasa, några exemplar borde finnas där ännu, annars är det bara att maila din adress till kokbok@karinlindroos.com så skickar jag den på posten!


RSS feed for comments on this post.