Spenatcrepes med svamp

Publicerad: 30/08 08:51

Den här rätten fungerar med vilken svamp som helst: kantareller, champinjoner eller trattkantareller förslagsvis.

För fyra

Crepes
3 ägg
5 dl mjölk
2 dl mjöl
150 g bladspenat
1 tsk salt
1 tsk peppar

Svampröra
500 g svamp
1 morot
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
2 dl vispgrädde
1 msk mjöl

Vispa ägg, mjölk och mjöl till en slät smet. Finhacka spenaten och rör i den, salta och peppra. Stek plättarna i smör ca 3 min per sida, ställ åt sidan. Lägg ugnen på 200 grader. Hacka lök, vitlök, morot och svamp. Stek i smör ca 5 min. Blanda i mjöl och stek ytterligare en minut. Tillsätt grädde och låt puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll upp av svampröran på plättarna, rulla ihop och ställ dem på en plåt med fliken ner, släng över lite riven ost och placera i mitten av ugnen. När osten börjar få färg (ca 10 min) är crepsen klara. Servera med rucola.

1 kommentar

  1. Kommentar #1 - kristiina ilona: 30/08 17:21

    låter himla gott, ska testa så fort jag får chansen =]


RSS feed for comments on this post.