Zucchinisoppa

Publicerad: 24/08 09:55

Augusti är en trevlig månad. Folk skördar i sina trädgårdsland och om man har tur kan man få med sig lite lök och en hel del zucchini då man besöker mamma.

För två (räcker till lunchlåda nästa dag)

1 riktigt stor zucchini, eller två mindre
4 potatisar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liter buljong (vi använde kycklingbuljong)
1 dl grädde (kan uteslutas)
Fänkålsfrön (kan uteslutas)
Persilja för garnering

Grovhacka zucchini, potatis, lök och vitlök. Stek allt i smör i en tjockbottnat kastrull tillsammans med fänkålsfrön i ca 5 minuter. Häll över buljongen, låt koka tills potatisen är mjuk. Ta bort från plattan, mixa till en puré. Lägg kastrullen tillbaka på plattan, rör i grädde, låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med klippt persilja.

2 Comments

  1. Kommentar #1 - Jenni: 26/08 17:22

    Vart ha du hitta den fina våningsskålen av järn?


  2. Kommentar #2 - Karin: 26/08 18:03

    Den har min mammas sambo gjort och jag fick den i 24-års present!


RSS feed for comments on this post.