Kantarellsoppa

Publicerad: 12/08 10:01

[kantareller2.jpg]

Vissa klassiska rätter tröttnar man aldrig på. För mig gäller detta mos och köttbullar, fisksoppa, caesarsallad och en rejäl svampsoppa. Denna soppa tillredde Magnus förra augusti när det fanns oändligt med svamp i skogen.

Middag för två eller förrätt för fyra

1 liter kantareller
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
3 msk mjöl
8 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
Citron
Några skvättar sherry eller 1 dl vitt vin om man vill
2 dl grädde
Peppar, cayennepeppar
Persilja för garnering

Stek kantarellerna, pressad vitlök och finhackad schalottenlök i smör i en tjockbottnad kastrull, låt all vätska koka in, pudra över mjölet och vänd om. Skvätta i sherry, häll i buljong och låt småputtra i 15-20 minuter. Häll i grädden, en skvätt citronsaft, låt koka upp. Smaka av med peppar och cayennepeppar. Ät med bröd.