Min stora feta grekiska kokbok

Publicerad: 17/05 09:49

Min stora feta grekiska kokbok av Alexandra Pascalidou
/ Bonnier fakta

Ägnade gårdagen åt att steka på balkongen, äta knäckebröd med hummus, dricka kolsyrat vatten och spruta ner mig med en vattenspruta när det blev för varmt. Däremellan läste jag Min stora feta grekiska kokbok. Och det tycker jag att du också skall göra.

Alexandra Pascalidou är författare, journalist och känd från TV, med ursprung i Grekland, via Rumänien till Rinkeby i Sverige. Hon berättar medryckande om sina rötter, sin mormor, morfar, mamma och morbror, och i samma väva presenteras helt naturligt recept på grillad bläckfisk och röror på vitlök och aubergine. Utan att tidigare ha bekantat mig med kokboksförfattaren fastnar jag ändå i den väldigt personliga historien om mat och familj. För det är ju så det skall vara, mat i kombination med familj och goda vänner.

2 Comments

  1. Kommentar #1 - karin: 18/05 15:11

    Supertrevlig bok, rekommenderar! Kom på att jag nog inte skall kalla kokboksinläggen för ”recensioner”. De är mera som tips, och så lite egna tankar kring boken på det. Så att ni läsare kan hålla koll på vilka kokböcker som gäller!


  2. Kommentar #2 - primosearch.com: 20/05 09:09

    Supertrevlig bok, rekommenderar! Kom på att jag nog inte skall kalla kokboksinläggen för ”recensioner”. De är mera som tips, och så lite egna tankar kring boken på det. Så att ni läsare kan hålla koll på vilka kokböcker som gäller!
    +1


RSS feed for comments on this post.