Vardagsmat: Broiler med currysås

Publicerad: 19/04 22:41

Om man vill göra det ganska lätt och behändigt för sig själv, kan man slänga in lite broiler i ugnen.

Sen gör man currysås.

För fyra

5 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
50 gram smör
1 gullök
1 vitlöksklyfta
3 msk mjöl
1-2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk koriander (kan uteslutas)
Salt & peppar

Finhacka löken och vitlöken, fräs i smöret i en kastrull. Häll i curry, gurkmeja, koriander och mjöl, rör om. Låt fräsa i ytterligare 1 minut. Vispa i buljongen så att det inte klumpar sig. Koka upp, häll i grädden och koka i ytterligare 10 minuter.  Smaka av med salt och peppar.

Och slutligen äter man allt med ris och lite kapris.

Extra gott blir det när man klämmer lite citron över portionen.