Middag med rödbetor & chevreoströra

Publicerad: 12/04 14:18

För fyra

Kött eller kyckling för fyra, men man kan också lämna bort köttet
1 msk olivolja
6 rödbeto
r

2 msk smör
1/2 kruka timjan
1/2 citron
4 msk
créme fraíche
8 vitlöksklyftor
150 g chevreost
1 krm vitpeppar
Salt & peppar
2 tsk tahini

Sätt ugnen på 175 g. Skala och klyv rödbetorna i mitten, smöra in en ungsform och placera rödbetorna i den. Salta och peppra och placera hälften av timjanen över rödbetorna, pressa över citronsaft och placera formen i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Tillsätt vitlöksklyftorna efter 20 minuter.

Chevreoströra: Mosa ihop chevreost och créme fraíche, tillsätt nymald vitpeppar och bladen från resten av timjanen. Spara lite timjan till dekoration.

Salta och peppra köttet och stek enligt förevisningar i olivolja. Duka upp med salladsblad och kokt potatis om man är extra hungrig.