Pesto
Publicerad: 07/04 15:42
2 basilikakrukor
100 g pinjefrön
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
100 g parmesanost
Lägg basilikan i en mortel och stöt till en röra, tillsätt pinjefrön och fortsätt stöta. Pressa i vitlök och riv i ost, rör om och häll i olivolja. Rör om och smaka av med salt och peppar. Ät med pasta, bröd eller grillmat!
5 Comments
RSS feed for comments on this post.
Hemlagad pesto är helt sjukligt gott. I de fabrikslagade lär de använda cashew-nötter istället för pinjefrön!
Instämmer, speciellt om man har i extra mycket vitlök
Det här blev gott, så tack för receptet!Hur länge håller sig den här peston – ett par dagar?
Vad bra, högst två dagar i kylskåpet.
Ifall man vill massproducera (i slutet av odlingssäsongen) går det bra att använda matberedare och frysa in peston.